Lody jagodowe


Najszybsze w wykonaniu lody świata. Dwuskładnikowe. Obłędnie smaczne. 


1) 3 garści mrożonych jagód (mogą być też truskawki, owoce leśne).
3) Miód/dżem jagodowy do smaku - ok. 2 łyżeczek.
4) Kilka kropli jogurtu naturalnego i jagody do dekoracji.




1) Jagody blendujemy. Jeśli konsystencja jest zbyt zbita można rozcieńczyć ją mlekiem.
2) Dodajemy miód/dżem i znowu blendujemy.
3) Przemieszczamy masę do pucharków/miseczek.
4) Wykonujemy 4-5 kleksów z jogurtu naturalnego i wykałaczką mieszamy w esy floresy.
5) Posypujemy jagodami, lub dekorujemy w inny, dowolny sposób.






Podziel się:

8 komentarze

  1. Cudnie się prezentują ;) U mnie do tej pory podstawą domowych lodów owocowych był mrożony banan, a jagody dodawałam jako dodatek i dlatego też nigdy nie miały takiego ślicznego, jagodowego koloru ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Właśnie ten jagodowy kolor chodził za mną od dłuższego czasu, niestety borówki w marketach są teraz totalnie bez smaku, dlatego warto zaopatrzyć się w te mrożone i zrobić sobie lodową wyżerkę :) Pozdrawiam!

      Usuń
  2. mniam;) ja robie takie ekspresowe z bananow mrozonych :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ta wersja też jest pyszna, szczególnie z cynamonem!

      Usuń
  3. Narobiłaś mi ogromną ochotę na lody jagodowe;)
    Twoja miseczka prezentuje się cudownie, w dodatku ten fioletowy kolorek:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Karolina, pędź po jagody! :)

      Usuń