Wiosenne śniadanie czyli pasta z tuńczyka i serka wiejskiego w roli głównej



Pierwszy dzień wiosny zobowiązuje - musi być pysznie, zdrowo i kolorowo, dlatego na talerzu zagościły dziś rano ciepłe bułeczki z pastą z tuńczyka i serka wiejskiego. Pasta najlepiej smakuje po kilku godzinach spędzonych w lodówce, ale jeśli podobnie jak ja cierpicie na brak cierpliwości, mam dla Was dobrą wiadomość - można też wcinać od razu. Najlepiej w towarzystwie chrupiącej rzodkiewki i pomidorka.

1) puszka tuńczyka w sosie własnym
2) 1 opakowanie lekkiego serka wiejskiego
3) pół małej cebuli, szczypiorek
4) sól i pieprz do smaku

1) Tuńczyka i serek wiejski należy odsączyć na sitku, aby konsystencja nie była wodnista.
2) Przełożyć do jednej miseczki i zblendować na gładką masę.
3) Doprawić do smaku ulubionymi przyprawami.
4) Schłodzić w lodówce.





Podziel się:

8 komentarze

  1. Pasta z tuńczyka z serkiem czy twarożkiem jest przepyszna <3 Świetne śniadanko i pięknie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A na dodatek bogata w białko! :) Dziękuję!

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Starałam się :) w końcu jemy też oczami ;)!

      Usuń
  3. Super energetycznie śniadanie na wiosenny poranek :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo fajny pomysł na pastę. Uwielbiam tuńczyka i serek wiejski, wiec myślę, że taka pasta przypadnie mi do gustu:)

    OdpowiedzUsuń