Sałatka z rukolą, pieczonym burakiem i pomarańczą


Drugie śniadanie nie musi być nudne. Wystarczy puścić trochę wodze fantazji i stworzyć coś kolorowego i smacznego :) Dzisiaj proponuję Wam sałatkę, w której gorycz rukoli przełamuje słodycz pieczonego buraczka i soczystej pomarańczy. Pyszne połączenie!




Lista składników
- garść rukoli
- 3 plastry pomarańczy pokrojonej w kostkę
- 1 mały burak upieczony w folii aluminiowej i pokrojony w kostkę 
(pieczemy ok. godziny w 180 st, proponuję upiec więcej i z reszty zrobić np. zupkę :))
- łyżeczka amarantusa
- łyżeczka oliwy z oliwek
- kilka orzechów

Krok po kroku
1) Wszystkie składniki wykładamy na talerz w takiej kolejności jak w przepisie.

Smacznego! :)





Podziel się:

5 komentarze

  1. Pychotka :) niedawno polubilam buraki dlatego na pewno sprobuje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha! Uwielbiam Twojego bloga i zdjecia też są super, ale taka mała rada, daj je na rozmiar bardzo duży, bedzie jeszcze apetyczniej! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń