Kaszotto z marchewką, kurczakiem i groszkiem


Po obfitych, świątecznych obiadach na pewno macie ochotę na coś lekkiego i niewymagającego zbyt dużego nakładu pracy :) Moja propozycja to jednogarnkowe (a właściwie 'jednopatelniowe' :P) danie, które robi się praktycznie samo, a do tego jak mało zmywania! :)



Lista składników na 3 porcje
- szklanka kaszy gryczanej niepalonej Ekorein
- 1 paczka mrożonego groszku z marchewką
- 1 duży filet z kurczaka
- ulubione przyprawy (pieprz, słodka papryka, tymianek, czarnuszka, sól, papryka wędzona)
- 400 ml bulionu
- olej kokosowy do smażenia

Krok po kroku
1) Kurczaka marynujemy w przyprawach przez kilka godzin w lodówce, następnie smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym przez ok. 5 minut.
2) Dodajemy suchą kaszę i prażymy przez ok. 3 minuty.
3) Dodajemy mrożonkę i smażymy przez ok. 2 minuty. Wlewamy wrzący bulion, gotujemy pod przykryciem przez 10 minut, następnie ściągamy pokrywkę i mieszając gotujemy jeszcze ok. 5 minut. 

Smacznego!

Wartości odżywcze w 1 porcji
Kcal - 315, B: 23g, W: 34g, T: 7g
Czas wykonania - 30 minut





Podziel się:

0 komentarze