Kasza bulgur z kurczakiem w sosie szpinakowo-jogurtowym


Nie od dziś wiadomo, że uwielbiam proste, zdrowe i pyszne dania z łatwo dostępnych składników. Dzisiaj kolejna propozycja obiadowa!


Lista składników na 1 porcję
- kasza bulgur 4 łyżki (na zdjęciu od Purerein)
- 3 kostki mrożonego szpinaku
- 1 mały filet z kurczaka
- 1 mały ząbek czosnku
- jogurt naturalny
- ulubione przyprawy - sól, pieprz, słodka papryka, ja dodałam też uniwersalnej przyprawy od E-condimenta

Krok po kroku
1) Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2) Kurczaka podsmażamy w ulubionych przyprawach, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak. Kiedy szpinak się rozmrozi i połączy z kurczakiem, dodajemy jogurt naturalny. W razie potrzeby doprawić do smaku.
3) Podajemy z ulubionymi warzywami - u mnie fasolka, marchew, papryka.

Smacznego!

Podziel się:

0 komentarze