Pizza na spodzie z kalafiora
Kalafior to takie wielofunkcyjne warzywo - zrobisz z niego zupę, sałatkę, lody, a nawet... pizzę :) Sprawdź jak!
Lista składników
- 1 kalafior
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki gryczanej (do kupienia np. w Pure Rein)
- ulubione przyprawy, u mnie sól himalajska, czarnuszka i bazylia
Krok po kroku
1) Kalafior blendujemy na drobne cząstki. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy, na blaszcze wyłożonej papierem formujemy placek i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza (tryb góra-dół).
2) Placek smarujemy pomidorami z kartonika, kładziemy ulubione dodatki (u mnie podsmażona wcześniej polędwica wołowa, pieczarki, cebulka), posypujemy tartym serem mozzarella i pieczemy jeszcze 15 minut.
Smacznego!
0 komentarze