Sernik twarogowy z gorzką czekoladą i jagodami goji

Uwielbiam dobre serniki - nie za słodkie, o idealnej, kremowej konsystencji, najchętniej w towarzystwie gorzkiej czekolady. Jeśli mamy podobny gust, to koniecznie przetestujcie ten przepis.


Lista składników na okrągłą blaszkę (21 cm)
- 1 kostka chudego twarogu
- 200g jogurtu naturalnego
- 1 budyń bez cukru (w proszku)
- 2 jajka
- 3 łyżki syropu klonowego - kupisz go TUTAJ
- gorzka czekolada (tabliczka) i 4 łyżki jagód goji do dekoracji - kupisz je TUTAJ

Krok po kroku
1) Białka ubijamy na sztywną pianę.
2) Żółtka miksujemy z twarogiem, jogurtem, budyniem i ulubionym słodzikiem (u mnie syrop klonowy).
3) Obie masy łączymy łyżką i wylewamy do bo blaszki. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach, czas pieczenia zależy od piekarnika, dlatego warto obserwować ciasto i wyłączyć kiedy się zarumieni. Sernik może opaść i nie należy się tym martwić :)
4) Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią sernik. Posypujemy jagodami goji lub orzechami.

Smacznego!

Syrop klonowy to mój ostatni 'must have', nie używam innego słodzika :) Ten i inne, zdrowe produkty kupisz na Senza.pl, a przez najbliższe 3 dni znajdziesz na stronie zakładkę Fit jest Git z moimi ulubionymi produktami! Zapraszam :)




Podziel się:

0 komentarze