Malinowy pudding chia


Ostatnio przyjaciółka zapytała mnie jak zmodyfikować przepis na pudding chia. Jeśli tak jak ona nie przepadacie za smakiem mleczka kokosowego, a chcecie dostarczyć sobie wszystkie cenne składniki pochodzące z nasion szałwii hiszpańskiej to koniecznie wypróbujcie tę wersję. Smakuje jak sorbet malinowy!


Lista składników na 6 porcji
- puszka mleczka kokosowego (400ml)
- 600 g malin
- 5 łyżek nasion chia
- 4 łyżki syropu klonowego

Krok po kroku
1) Maliny blendujemy. Dodajemy część stałą mleczka kokosowego, nasiona chia i dobrze mieszamy. Przelewamy masę do pucharków i odstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godziny.

Smacznego!

Wszystkie składniki (poza malinami ;)) znajdziesz na Senza.plZakładka Fit jest Git, dzięki której zrobisz zakupy 10% taniej będzie aktywna jeszcze tylko 2 dni! Co więcej, j
eśli zarejestrujesz się teraz, dostaniesz 20 zł na pierwsze zakupy :)




Podziel się:

0 komentarze