Owsianka z płatków amarantusa


Patrzę na zdjęcia i marzy mi się zjeść owsiankę... :) Mój detoks od gotowania trwa już niemal dwa tygodnie! Dzisiaj prezentuję Wam jeden z przepisów, który czeka na opublikowanie już od dłuższego czasu, ale w związku z całą masą formalności, jakie musiałam załatwić po przyjeździe do Bułgarii doczekał się jej dopiero teraz :) 


Lista składników
- 4 łyżki płatków amarantusa
- 1 łyżka syropu klonowego
- szklanka mleka
- 1 łyżka masła kremu z nerkowców albo masła orzechowego
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 banana
- łyżka jagód goji
- kilka orzechów brazylijskich
- 3 łyżki wiśni

Krok po kroku
1) Płatki gotujemy w mleku do miękkości (ok. 5 minut na najsłabszym płomieniu). Dodajemy cynamon, syrop klonowy, masło orzechowe i mieszamy.
2) Masę wylewamy do miseczki, podajemy z ulubionymi owocami i bakaliami - u mnie z bananem, jagodami goji, orzechami i wiśniami.

Wszystkie potrzebne produkty znajdziesz w moim ulubionym sklepie Internetowym Senza.pl
Jeśli się zarejestrujesz, dostaniesz 20 zł na pierwsze zakupy!

Smacznego!


A na koniec pochwalę się jeszcze moją książką kucharską :) Możesz stworzyć taką samą z 40% rabatem na hasło fitjestgit! Wejdź na Printu.pl i ciesz się promocją aż do końca roku! 





Podziel się:

0 komentarze