Sałatka z rukoli, sera feta, orzechów włoskich i buraczków


Uwielbiam wszystko, co w swoim składzie ma buraczki. Barszcz czerwony? Ulubiony! Surówka, carpaccio, koktajl? Biorę w ciemno :) Nic więc dziwnego, że kiedy w poniedziałek zostałam poczęstowana tą sałatką od razu zapisałam ją do listy ulubionych. Spróbujcie sami!

Lista składników na całą miskę sałatki, czas przygotowania 10 minut:
- opakowanie rukoli
- 2 ugotowane buraki
- kostka sera feta
- 3 garści orzechów włoskich
- duży jogurt naturalny + 2 ząbki czosnku + pieprz, sól do smaku

Krok po kroku:
1) Rukolę przesypujemy do wysokiego naczynia.
2) Ser feta i buraki kroimy w kostkę, układamy na rukoli.
3) Orzechy szatkujemy na mniejsze kawałki i dodajemy do naczynia.
4) Przed podaniem lub już po nałożeniu porcji na talerz polewamy sałatkę sosem czosnkowym domowej roboty - inaczej psuje efekt estetyczny.

Smacznego!


Podziel się:

0 komentarze