Pancakes z musem malinowym i sosem waniliowym


Tęsknicie za latem? Ja ogromnie! Już nie mogę doczekać się sezonu na truskawki, a w oczekiwaniu na czerwiec ratuję się mrożonymi owocami :) Jako mus do pancakes'ów idealne!


Lista składników
- 1 jajko
- 40 g mąki owsianej
- 2 garści mrożonych truskawek
- 30 g odżywki białkowej o smaku waniliowym (ja używam Formotiva)
- woda
- olej kokosowy do smażenia

Krok po kroku
1) Jajko i mąkę mieszamy w miseczce, aby uzyskać pożądaną konsystencję (gęstej śmietany) dodajemy odrobinę wody. Można najpierw ubić same białka, wyjdą bardziej puchate. 
2) Placki wielkości 1,5 łyżki stołowej smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym z dwóch stron.
3) Wyciągnięte kilka godzin wcześniej z zamrażarki truskawki blendujemy na mus.
4) Białko mieszamy łyżeczką z minimalną ilością wody aż pozbędziemy się grudek. 
5) Placki podajemy z musem i sosem.

Smacznego!



Podziel się:

0 komentarze